Subsidie voor laadpalen: profiteer als ondernemer van de SPRILA-regeling

Het plaatsen van laadpalen bij uw bedrijfslocatie is niet alleen een slimme keuze voor duurzaamheid, maar ook een waardevolle investering in de toekomst. Met de groeiende vraag naar elektrische voertuigen wordt er vaker gezocht naar laadoplossingen. Dankzij de SPRILA-subsidie kunnen ondernemers nu financieel voordelig laadpalen aanschaffen en installeren. In dit artikel leest u hoe u als ondernemer kunt profiteren van de subsidie voor laadpalen en welke voordelen het biedt voor uw bedrijf.

Waarom investeren in laadpalen?
De vraag naar laadinfrastructuur groeit razendsnel. Met de stijging van het aantal elektrische auto’s is de beschikbaarheid van beschikbare laadpalen een belangrijke factor geworden voor bedrijven.

Ondernemingen die investeren in laadpalen spelen in op deze behoefte en plukken daar op verschillende manieren de vruchten van:

Meer klantentrouw en bezoekerstijd: klanten die hun auto kunnen opladen tijdens hun bezoek blijven langer en keren vaker terug.
Duurzaam imago: Het aanbieden van laadpalen straalt uit dat uw onderneming bewust bezig is met duurzame oplossingen, wat het imago kan versterkt.
Aantrekkelijk voor werknemers: werknemers met elektrische auto’s waarderen het als ze hun voertuig op het werk kunnen opladen, wat bijdraagt aan medewerkerstevredenheid.

Het plaatsen van laadpalen kan echter een flinke investering zijn. Gelukkig helpt de SPRILA-subsidie ondernemers deze kosten aanzienlijk te verlagen.

Wat is de SPRILA-subsidie?
De SPRILA-regeling (Subsidie voor Publiek toegankelijke en semipublieke Laadinfrastructuur Aanschaf) is een subsidie speciaal voor ondernemers die laadpalen willen aanschaffen en plaatsen. Het doel van deze regeling is om het netwerk van laadinfrastructuur uit te breiden, zodat elektrisch rijden nog toegankelijker wordt. Dit biedt niet alleen voordelen voor bedrijven, maar ook voor bezoekers en werknemers die gebruik willen maken van de laadpalen.

Voor wie is de SPRILA-subsidie bedoeld?
De subsidie is gericht op bedrijven en organisaties die laadpalen installeren op plekken die toegankelijk zijn voor derden. Dit kan zijn op parkeerterreinen van kantoren, winkels, horecagelegenheden of andere locaties waar bezoekers of klanten regelmatig komen. De laadpalen moeten minimaal 12 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek.

Hoeveel bedraagt de subsidie?
De subsidie voor laadpalen via de SPRILA-regeling kan oplopen tot €600 per laadpunt. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type laadpaal en de locatie waar deze wordt geplaatst. Voor publiek toegankelijke laadpalen is de vergoeding vaak hoger dan voor semipublieke laadpalen. Naast de aanschaf wordt ook een deel van de installatiekosten vergoed, waardoor u als ondernemer een aanzienlijk deel van uw investering terugkrijgt.

Welke voorwaarden gelden voor de SPRILA-subsidie?
Om gebruik te maken van de SPRILA-subsidie moet u aan enkele voorwaarden voldoen:
Toegankelijkheid: de laadpalen moeten minimaal 12 uur per dag beschikbaar zijn voor derden, zoals klanten of bezoekers.
Technische specificaties: de laadpalen moeten voldoen aan bepaalde eisen, zoals een minimale laadsnelheid. Ook moet de installatie voldoen aan de Nederlandse en Europese regelgeving.
Lokale vergunningen: in sommige gevallen heeft u voor de installatie een vergunning nodig van de gemeente.

Het aanvraagproces is eenvoudig en verloopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op hun website vind je een duidelijk stappenplan en alle benodigde informatie over de aanvraagprocedure.

Elektrische laadpalen: een investering met toekomst
Met de stijgende brandstofprijzen en de groeiende vraag naar elektrische laadinfrastructuur, is het installeren van laadpalen een slimme keuze voor elk bedrijf. Niet alleen draagt u bij aan een duurzamere toekomst, u maakt uw bedrijf ook aantrekkelijker voor klanten en medewerkers die elektrisch rijden. Bovendien kunt u dankzij de SPRILA-subsidie een groot deel van de kosten dekken, waardoor de drempel om laadpalen te installeren aanzienlijk lager wordt.

Alles onder één dak – van advies en oplossingen voor uw energievraagstuk tot de installatie van accu’s, laadpalen curtailment en zonnepanelen. Holland Energie is uw complete partner in duurzame energie. Wilt u meer weten? Neem dan contact op via telefoonnummer 036- 2044000 of e-mail klantenservice@holland-energie.nl. Wij komen graag met u in contact.

Bron: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/subsidieregelingen-laadinfrastructuur- -en-spula/sprila-aanschaf