Teruglevertarief en salderingsregeling

Bij Holland Energie ontvang je een dynamisch uurtarief voor de stroom die je teruglevert. Dit tarief is gelijk aan de prijs die geldt op het moment dat je de stroom teruglevert, inclusief energiebelasting, contractafslag, onbalanskosten en btw.

Wij hanteren als het ware 2 potjes: een potje voor levering en een potje voor teruglevering. Na 12 maanden wordt dit met elkaar verrekend.

Voorbeeld: als de stroomprijs tussen 12:00 en 13:00 €0,21 per kWh is, ontvang je op dat moment ook €0,21 per kWh voor de teruggeleverde stroom.

Holland Energie past de salderingsregeling op jaarbasis toe, omdat je in de zomermaanden misschien meer produceert dan verbruikt en in de wintermaanden juist meer verbruikt dan produceert.

Er is wel een beperking aan deze regeling: je kunt alleen salderen tot aan je verbruik. Dus als je 5.750 kWh verbruikt, kun je maximaal 5.750 kWh salderen. In dit geval krijg je voor deze 5.750 kWh de belastingen terug, bovenop het dynamische uurtarief. Als je meer produceert dan je verbruikt in een jaar, heb je geen recht op de energiebelasting over de overproductie.

Salderen bij negatieve energieprijzen

Ook wanneer u zonnepanelen heeft kunt een dynamisch energiecontract afsluiten. Het salderen zal dan tegen de actuele uurprijs op de EPEX-energiemarkt verrekend worden. Wanneer er een overschot is zal deze prijs dan ook lager liggen dan wanneer de vraag hoger ligt.

Voordelen dynamisch salderen

Het dynamisch salderen biedt verschillende voordelen voor onze zakelijke klanten. Allereerst zorgt het voor een maximale benutting van hun duurzame energieopwekking. Door de energie die zij terugleveren nauwkeurig te meten en te verrekenen op basis van de actuele energieprijzen, kunnen zij hun eigen energieverbruik optimaliseren en tegelijkertijd kosten besparen. Daarnaast stimuleert dynamisch salderen onze klanten om duurzame energieopwekking verder te ontwikkelen en te investeren in nieuwe technologieën, zoals zonnepanelen en windturbines.

Een ander voordeel van dynamisch salderen is de flexibiliteit die het biedt. Zakelijke klanten kunnen profiteren van de marktdynamiek en hun energieopwekking afstemmen op de momenten waarop de energieprijzen het gunstigst zijn. Dit stelt hen in staat om strategische beslissingen te nemen en hun bedrijfskosten verder te optimaliseren.

Kies voor een dynamisch energiecontract bij Holland Energie

Bij Holland Energie begrijpen we de behoeften van onze zakelijke klanten en streven we ernaar om hen de best mogelijke oplossingen te bieden. Met ons dynamische energiecontract en de mogelijkheid tot dynamisch salderen.

Holland Energie helpt u

Holland Energie helpt u met het  optimaliseren van uw energiehuishouding zodat u de vruchten daarvan plukt.  Alles onder 1 dak met 1 vast aanspreekpunt. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Ook kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Neem contact met ons op

Wij staan u graag telefonisch te woord om al uw vragen te beantwoorden.

Bel 036 20 44 000

Direct online afsluiten

Sluit direct online af.

Direct een vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Teruggebeld worden?

Liever teruggebeld worden?

Onze medewerkers staan voor u klaar

Door onze jarenlange ervaring in de energiesector weten wij dat onze klanten behoefte hebben aan een persoonlijke aanpak en aan transparante diensten. Wij weten uit ervaring dat u op zoek bent naar oplossingen voor uw energie zaken. Dat deze betrouwbaar en naar uw wensen ingevuld moeten worden. En u wilt uiteraard waar voor uw geld. Holland Energie wil graag persoonlijke relaties opbouwen en u proactief adviseren door middel van inzicht in uw energieverbruik.