Uw energieprijs bestaat uit 4 onderdelen:

1. Leveringskosten +

De kosten voor de levering van energie. Deze bestaan uit:

  • Vaste leveringskosten Kosten ongeacht de hoogte van uw verbruik
  • Verbruikskosten Variabele leveringskosten afhankelijk van uw verbruikte volume en de met u overeengekomen prijs. Bij gas, inclusief regiotoeslag, dat zijn kosten in rekening gebracht door de netbeheerder.

2. Netbeheerkosten +

De kosten voor aansluiting en het transport door de netbeheerder. Wij brengen deze bedragen in rekening en dragen dat aan de netbeheerder(s) af. Deze bestaan uit:

  • Capaciteitstarief Een vast bedrag per maand voor het transport van elektriciteit naar uw woning door de netbeheerder. Dit is inclusief de kosten voor het landelijk hoogspanningsnet. Het tarief is afhankelijk van de grootte (capaciteit) van uw aansluiting. Het capaciteitstarief is de som van de volgende afzonderlijke tarieven:
  • Vastrecht aansluiting Een vast bedrag per maand voor het beheer en onderhoud van uw aansluiting door de netbeheerder. Het tarief is afhankelijk van de grootte (capaciteit) van uw aansluiting
  • Vastrecht transport Een vast bedrag per maand waarmee de netbeheerder kosten dekken zoals facturering, incasso, debiteurenbeheer, betalingsverkeer en administratie
  • Meetdienst Een vast bedrag per maand voor de plaatsing, het beheer en onderhoud van de elektriciteitsmeter

3. Overheidsheffingen +

De overheid heft per kWh en m3:

  • Energiebelasting Een heffing op elektriciteit en aardgas. Deze is ingevoerd om verbruikers te stimuleren zuinig en bewust met energie om te gaan
  • Opslag Duurzame Energie Dit is een opslag op elektriciteit en gas. Deze is ingevoerd om de uitgaven voor het ontwikkelen van duurzame energie te dekken.

4. BTW +

btw De btw betaalt u over alle leveringskosten, de netbeheerkosten én over de overheidsheffingen ofwel over alle kosten en heffingen. Al deze belastingen dragen wij 100% af aan de overheid.

Eindnota

Uw jaarlijkse eindnota kan worden verlaagd door de Vermindering energiebelasting, voorheen de Heffingskorting geheten.

Ook voor u als ondernemer geldt dat u een bepaalde hoeveelheid gas en elektriciteit minimaal nodig heeft als uw elektriciteit aansluitingsadres een zogenaamde verblijffunctie heeft. Als uw aansluitadres hiervoor in aanmerking komt, hoeft u minder belasting te betalen. De energiebelasting wordt daarom verminderd met een vast bedrag per elektriciteitsaansluiting per jaar. De kosten zijn gebaseerd op energie aansluitingen voor stroom met een doorlaatwaarde tot en met 3×25 Ampère.

zonnepanelen bij Nieuw-Hollands Energiebedrijf
Zonnepanelen op het dak van kantoor Nieuw-Hollands Energiebedrijf

Holland Energie helpt u

Holland Energie helpt u met het  optimaliseren van uw energiehuishouding zodat u de vruchten daarvan plukt.  Alles onder 1 dak met 1 vast aanspreekpunt. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Ook kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Neem contact met ons op

Wij staan u graag telefonisch te woord om al uw vragen te beantwoorden.

Bel 036 20 44 000

Direct online afsluiten

Sluit direct online af.

Direct een vrijblijvende offerte?

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Teruggebeld worden?

Liever teruggebeld worden?

Onze medewerkers staan voor u klaar

Door onze jarenlange ervaring in de energiesector weten wij dat onze klanten behoefte hebben aan een persoonlijke aanpak en aan transparante diensten. Wij weten uit ervaring dat u op zoek bent naar oplossingen voor uw energie zaken. Dat deze betrouwbaar en naar uw wensen ingevuld moeten worden. En u wilt uiteraard waar voor uw geld. Holland Energie wil graag persoonlijke relaties opbouwen en u proactief adviseren door middel van inzicht in uw energieverbruik.