Wanneer en hoe kunt u het beste energie inkopen voor uw bedrijf?

Een goede uitspraak doen over de trend van toekomstige energieprijzen is ondoenlijk. Toch is dat wat u als ondernemer of energie-inkoper aan uw energieleverancier vraagt. Wij helpen u graag. Om zo optimaal mogelijk in te kopen, wilt u weten hoe de elektriciteits- en/of gasprijs zich (gaan) ontwikkelen. De energiemarkt heeft alle kenmerken van een commoditymarkt, die vergelijkbaar is met die van aandelen, olie, goud, graan en melkprijzen. Dat wil zeggen dat de prijs voor energie zoals gas en elektriciteit wordt bepaald door vraag en aanbod tijdens het inkoopmoment op grillige termijnmarkten. Wat zijn de belangrijkste factoren die de energieprijs bepalen?

Elektriciteit

Elektriciteit kan niet (grootschalig) worden opgeslagen. Vraag en aanbod moeten ieder moment in balans zijn. Een werk voor specialisten die gebruik maken van allerlei hulpmiddelen om dat te realiseren.

    De belangrijkste factoren welke de elektriciteitsprijs bepalen zijn:
  • Marktprijs (bepaald door veranderingen in vraag of aanbod, het weer, de prijs van CO₂)
  • De brandstofprijzen van gas en kolen waarop de elektriciteitscentrales draaien
  • Profielkosten en onbalanskosten

Gas

De belangrijkste factoren welke de gasprijs bepalen zijn:

  • Marktprijs (bepaald door veranderingen in vraag of aanbod, het weer)
  • De olieprijs
  • Geopolitieke ontwikkelingen
Wat bepalen de inkoopprijzen?

Onze medewerkers staan voor u klaar

Door onze jarenlange ervaring in de energiesector weten wij dat onze klanten behoefte hebben aan een persoonlijke aanpak en aan transparante diensten. Wij weten uit ervaring dat u op zoek bent naar oplossingen voor uw energie zaken. Dat deze betrouwbaar en naar uw wensen ingevuld moeten worden. En u wilt uiteraard waar voor uw geld. Holland-Energie wil graag persoonlijke relaties opbouwen en u proactief adviseren door middel van inzicht in uw energieverbruik.