De weg naar efficiëntie en besparing

In een tijd waarin energiekosten stijgen, is slim energiebeheer essentieel. Hoe kunt u als bedrijf effectief energie besparen zonder af te doen aan uw operationele efficiëntie?

Wat is slim energiebeheer?
Slim energiebeheer draait om het optimaliseren van uw energieverbruik met behulp van technologie en data-analyse. Door inzicht te krijgen in uw energieverbruik, kunt u verspilling minimaliseren en uw energie-efficiëntie maximaliseren.

Hoe werkt slim energiebeheer?
Inzicht in uw energieverbruik: de eerste stap is het meten van uw huidige energieverbruik. Door middel van uw slimme meter en onze EnergieVerbruiksManager kunt u precies zien wanneer u de meeste energie gebruikt.
Optimalisatie: op basis van deze data kunnen we bepalen waar en wanneer energie bespaard kan worden. Dit kan bijvoorbeeld door apparatuur efficiënter in te zetten, tijdens de uren dat er minder vraag is naar stroom, wanneer de kosten lager zijn.
Automatisering: wanneer u zonnepanelen heeft kunnen wij u helpen met de besparing van teruglevering, genaamd curtailment. Curtailment helpt 24/7 met het opschakelen en terugschakelen uw zonnepanelen. Zo krijgt u meer grip op hoge kosten bij teruglevering. Deze oplossing kan geautomatiseerd plaatsvinden en helpt u met besparen.

Voordelen voor uw bedrijf

Lagere energiekosten: door inzicht te krijgen in uw verbruik en dit te optimaliseren, kunt u flink besparen op uw energierekening. Met een dynamisch contract bespaart u bovendien extra door uw verbruik aan te passen aan momenten waarop de prijzen lager zijn.
Meer overzicht en controle: met onze EnergieVerbruiksManager heeft u altijd toegang tot real-time data over uw energieverbruik. Dit geeft u direct inzicht in uw verbruik en de mogelijke besparingen.
Bijdragen aan duurzaamheid: Wanneer de zon schijnt of de wind waait, is er meer groene energie beschikbaar, wat vaak resulteert in lagere tarieven. Slim energiebeheer helpt u om efficiënter uw energieverbruik in te plannen op de momenten dat er meer aanbod is en de prijzen lager zijn. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar dit kan ook een positief effect hebben op de reputatie van uw bedrijf.

Holland Energie helpt ondernemingen slim met energie om te gaan
Of u nu een winkel, restaurant, kantoor of productiebedrijf runt, bij Holland Energie helpen onze energie-experts u om kosten te besparen en uw energieverbruik te optimaliseren. Zodat u meer tijd overhoudt om te focussen op uw core business.

Alles onder één dak – van advies en oplossingen voor uw energievraagstuk tot de installatie van accu’s, laadpalen curtailment en zonnepanelen. Holland Energie is uw complete partner in duurzame energie. Wilt u meer weten? Neem dan contact op via telefoonnummer 036- 2044000 of e-mail klantenservice@holland-energie.nl. Wij komen graag met u in contact.