Zakelijk zonnepanelen

Tegenwoordig is bijna iedereen bewuster bezig met het klimaat om te zorgen dat de opwarming van de aarde binnen de gestelde grenzen blijft. Klimaatverandering, een beter milieu en duurzaam ondernemen staan bij menig organisatie hoog op de agenda.

We gaan allemaal zuiniger om met de verschillende soorten energie en gebruiken energiebronnen die er voor altijd zijn, de zon en de wind. Windmolens zien we steeds vaker in het landschap, in het water en op zee verschijnen, ditzelfde geldt ook voor zonnepanelen. Met deze groene, duurzame energiebron zorgt u zelf voor uw eigen energie en draagt u bij aan een duurzame wereld.

De energie die de zon ons geeft kan met zonnepanelen worden omgezet naar elektriciteit. De panelen op de daken hebben zonnecellen, deze hebben weer verschillende laagjes, als de zon schijnt komt er tussen die laagjes elektriciteit. Door de omvormer wordt de stroom naar de meterkast geleid waarna het door uw bedrijf of uw huishouden kan worden gebruikt.

Besparen

Naast dat het opwekken van elektriciteit goed is voor het milieu, is het natuurlijk ook goed voor uw  portemonnee. De energierekening gaat omlaag en de panelen verdienen zich in een aantal jaar terug. De prijzen die u ontvangt voor de opgewekte en teruggeleverde stroom zijn stroomprijzen van de Nederlandse dagmarkt voor stroom. U ontvangt op deze manier altijd de beste en meest reële prijs voor uw teruggeleverde stroom.

Duurzaam

De zon hoeft niet fel te schijnen om stroom op te wekken. Ook op een bewolkte dag doet u er uw voordeel mee. Bij daglicht verdienen de panelen zichzelf terug en heeft u gegarandeerd energie om (een deel van) uw bedrijf of uw huishouden van stroom te voorzien! Zo werken de zonnepanelen actief mee aan een beter klimaat en zorgen ze voor onze planeet.

Gelukkig zien we de panelen steeds vaker op de daken verschijnen en werken we allemaal mee aan een beter milieu. Zo ook bedrijven. De overheid stimuleert het installeren en het gebruik van deze panelen. De overheid moedigt de aankoop van zonnepanelen aan, hiermee kunnen de doelstellingen worden behaald die zijn gesteld voor het klimaat. Wij kunnen uw helpen met het aanvragen van SDE subsidie voor een zonne-installatie voor uw bedrijf.

Zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds belangrijker, ook voor bedrijven. Als er is besloten om panelen zakelijk aan te schaffen kan uw bedrijf gebruik maken van verschillende interessante zakelijke voordelen. Naast het verduurzamen van het bedrijf is het al dan niet gesubsidieerd opwekken van energie hier ook een onderdeel van. Vooral na de terugverdientijd kunnen uw verdiensten door het verkopen van opgewekte stroom flink oplopen.

Heeft u een bedrijf en wilt u nog voordeliger uit zijn, zet dan de panelen op uw dak.

Salderingsregeling

Wanneer u zonnepanelen op het dak van uw bedrijf heeft, verdient u deze in gemiddeld zeven tot acht jaar terug. Als u minder energie verbruikt dan wat er is opgewekt uit de panelen, kan u deze terugleveren aan het net. U verkoopt dan als het ware de energie tegen een gunstig tarief.

Door de salderingsregeling voor kleinverbruikers is het gunstig om stroom op te wekken, zelf te verbruiken en deels terug te leveren. U mag nu namelijk de verbruikte stroom aftrekken van de teruggeleverde stroom tegen hetzelfde tarief. Hier zit wel een maximum aan, als u jaarlijks meer stroom levert dan dat u afneemt, krijgt u een lagere vergoeding voor de stroom die u over heeft.

De salderingsregeling wordt per januari 2023 geleidelijk afgebouwd.

Hiernaast kunt u er ook voor kiezen om de opgewekte energie op te slaan. Middels een speciale thuisbatterij wordt stroom die u niet direct nodig heeft opgeslagen voor een later moment. Wel is het zo dat deze een bepaalde capaciteit hebben en de accu neemt ruimte in beslag. Dit is dan ook een mooie oplossing voor bedrijven.

Kortom, genoeg voordelen om mee te gaan in deze trend voor bedrijven en ook te kiezen voor zonnepanelen. Het levert altijd iets op!

Ga in gesprek met een energie-adviseur

Wanneer u wilt besparen op zakelijke energie is het handig om te weten waar de meeste energie naar toe gaat. U wilt als het ware inzicht krijgen in het energieverbruik. Door in gesprek te gaan met een energie-adviseur kunnen de besparingen nog verder worden opgevoerd. Een energie-adviseur kan u precies vertellen waaraan u de meeste energie verbruikt. Zo weet u welke maatregelen nodig zijn om de besparing zo hoog mogelijk op te laten lopen.

De voordelen van Nieuw-Hollands Energiebedrijf

  • Een een energie cashback actie van €250,-
  • Gratis adviesgesprek over kostenbesparing voor verlaging capaciteit aansluiting
  • Gratis adviesgesprek over laadpalen en laadoplossingen
  • Gratis adviesgesprek over zonnepanelen
  • Gratis aanvraag SDE-subsidie