Hoe kunt u besparen op zakelijke energie?

Besparen op energie heeft meerdere voordelen voor uw organisatie. Door minder te verbruiken bespaart u kosten en draagt u bij aan een beter milieu. Daarbij is het ook goed voor uw bedrijfsimago omdat steeds meer mensen de mate van duurzaamheid van een bedrijf belangrijk vinden. Hoe ‘groen’ uw bedrijf is kan worden meegenomen in het beslissingsproces van uw klanten. Wij vertellen u alles over de mogelijkheden om te besparen op zakelijke energie.

De voordelen van zakelijke energie

Wanneer uw bedrijf of organisatie energie verbruikt kan het gunstig zijn om een zakelijk energiecontract af te sluiten. Zo heeft ook u de mogelijkheid om de energiekosten te verlagen door gebruik te maken van verschillende zakelijke energieproducten en inkoopstrategieën en daarmee een scherp energietarief te realiseren. Daarnaast kunt u gebruik maken van vele andere voordelen die wij bieden op het gebied van energiebesparing, inzicht in uw verbruik, groene energie, extra services en ondersteuning op wettelijke informatievoorziening op energiegebied Bovendien krijgt u een vast contactpersoon die u en uw onderneming goed leert kennen. U kunt bij hem of haar terecht met al uw energie gerelateerde vragen. Uw contactpersoon kunt u ten alle tijde bereiken door middel van een direct nummer. Hierdoor hoeft u nooit meer te lang te wachten bij een klantenservice maar kunt u snel schakelen met hele korte lijnen.

Investeren om te besparen

Om in de toekomst rendabel te blijven doet u er goed aan om te investeren in duurzamere apparatuur Oude productielijnen of koelingen verbruiken over het algemeen meer stroom . Voor de meeste apparatuur staat aangegeven onder welk energielabel dat valt. Om te besparen op energie raden wij aan om te investeren in duurzame apparatuur voor uw onderneming. Of u stelt uzelf bij renovatie of nieuwbouw van uw pand de vraag: blijf ik verwarmen en/of koken op gas of ga ik gelijk over op uitsluitend elektrisch? Wij kunnen u helpen met het beantwoorden van deze vragen.

Verlichting

Verlichting kan over het algemeen een stuk zuiniger. Met name de Tl-verlichting of Ledverlichting. Om een voorbeeld te geven; voor een duurzame en voordelige variant kunt u gebruik maken van de Tl-D Eco Lamp. Deze werkt met een aanwezigheidsdetectie waardoor ruimtes alleen worden verlicht wanneer er mensen aanwezig zijn. Maar wilt u echt een verschil maken? Dan raden wij aan om over te stappen op ledverlichting. Ledverlichting is immers de zuinigste verlichting die er bestaat.

Airconditioning en isolatie

Veel bedrijven maken gebruik van airconditioning. Dit soort systemen zijn uiteraard zeer comfortabel, zeker tijdens een hittegolf. Echter zijn dit vaak de grootverbruikers binnen kantoorpanden en winkelruimtes. Om te besparen op het verbruik van uw airconditioning kunt u verschillende maatregelen treffen. Zo kan een goede isolatie en zonwering al een groot verschil maken in de temperatuur op kantoor. Let wel op, wanneer u gebruik maakt van een airconditioningsysteem dat u de ramen gesloten houdt. Wanneer u de ramen opent trekt de warmte namelijk naar binnen. Maak gebruik van een verbruiksmanager om zo in kaart te brengen waar u de meeste energie verbruikt en waar mogelijk u nog op kan besparen.

Verwarming

In veel bedrijfspanden wordt nog geen gebruik gemaakt van een klokthermostaat. Deze kan handmatig worden ingesteld op winter- en zomertijd en op de gewenste binnentemperatuur. Erg handig voor als u vergeet de verwarmingen uit te doen en deze de hele nacht aanstaan.

Zonnepanelen

Zelf energie opwekken door gebruik te maken van zonnepanelen is voor vele de ideale situatie. Het rendement van zonnepanelen is in de loop der jaren sterk verbeterd. Hierdoor is de investering veel gunstiger. Door zelf elektriciteit op te wekken bespaart u niet alleen kosten. U draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Wij kijken graag naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Neem gerust contact op met onze adviseur.

Ga in gesprek met een energie-adviseur

Wanneer u wilt besparen op zakelijke energie is het handig om te weten waar de meeste energie naar toe gaat. U wilt als het ware inzicht krijgen in het energieverbruik. Door in gesprek te gaan met een energie-adviseur kunnen de besparingen nog verder worden opgevoerd. Een energie-adviseur kan u precies vertellen waaraan u de meeste energie verbruikt. Zo weet u welke maatregelen nodig zijn om de besparing zo hoog mogelijk op te laten lopen.

De voordelen van Nieuw-Hollands Energiebedrijf

  • Een een energie cashback actie van €250,-
  • Gratis adviesgesprek over kostenbesparing voor verlaging capaciteit aansluiting
  • Gratis adviesgesprek over laadpalen en laadoplossingen
  • Gratis adviesgesprek over zonnepanelen
  • Gratis aanvraag SDE-subsidie