Curtailment is dé oplossing tegen hoge terugleverkosten

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, staan bedrijven voor de uitdaging om hun energieproductie efficiënt te beheren. Eén van de strategieën die hierbij helpt, is curtailment, een proces waarbij de energieproductie tijdelijk wordt beperkt om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen. Hoe kunt u met uw bedrijf hiervan profiteren?

Wat is curtailment?

Curtailment verwijst naar de bewuste beperking van energieproductie, vooral bij hernieuwbare bronnen zoals zonne- en windenergie. Wanneer de vraag naar energie lager is dan het aanbod, kan er een overbelasting op het elektriciteitsnet ontstaan. Dit gebeurt vooral in periodes met veel zon en wind, waarbij er een overschot aan hernieuwbare energie ontstaat. Om te voorkomen dat het net overbelast raakt, kan de productie tijdelijk worden verminderd of gestopt. Dit proces staat bekend als curtailment.

Waarom is Curtailment belangrijk?

Voor bedrijven die investeren in hernieuwbare energie, zoals zonne- en windenergie, is curtailment een belangrijke overweging. Zonder curtailment kunnen bedrijven te maken krijgen met negatieve stroomprijzen, waarbij ze moeten betalen om hun overtollige energie terug te leveren aan het net. Door gebruik te maken van curtailment, kunnen bedrijven deze kosten vermijden en hun energiebeheer optimaliseren.

Hoe werkt curtailment?

Curtailment wordt meestal automatisch beheerd via geavanceerde technologieën zoals slimme stuurboxen. Deze systemen monitoren de energiemarkt en de productie van hernieuwbare energie in real-time. Wanneer er een overaanbod dreigt, sturen deze systemen een signaal om de productie tijdelijk te verlagen of stop te zetten. Dit gebeurt zonder tussenkomst van de gebruiker, waardoor het een naadloze oplossing is voor energiebeheer.

Holland Energie en curtailment

Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in curtailment, biedt Holland Energie complete oplossingen, in samenwerking met gespecialiseerde partners. Deze oplossingen zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun energieproductie te optimaliseren en kosten te besparen, terwijl ze bijdragen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet.

Alles onder één dak – van advies en oplossingen voor uw energievraagstuk tot de installatie van accu’s, laadpalen curtailment en zonnepanelen. Holland Energie is uw complete partner in duurzame energie. Wilt u meer weten? Neem dan contact op via telefoonnummer 036- 2044000 of e-mail klantenservice@holland-energie.nl. Wij komen graag met u in contact.