Prijsflexibiliteit

Maakt u graag gebruik van de schommelingen in de energiemarkt? Ziet u kansen door in te spelen op de actualiteit? Kies dan voor ons variabele prijs APX -product met de optie over te stappen naar een vaste prijs. U kunt Variabele prijs Elektriciteit en/of Gas kiezen voor een periode van 3 jaar op basis van APX-uurprijs en TTF-dagprijs.

Flexibele elektriciteitsprijzen

NHE Flexibeleprijs zonder lijnen

De APX is de spotmarkt waar elektriciteit wordt verhandeld voor Nederland. Vrijwel iedere leverancier van elektriciteit koopt in op deze beurs. De prijzen komen tot stand per uur en worden vervolgens gepresenteerd per dag. De totstand gekomen prijzen worden vervolgens weergegeven met BASE (enkel tarief basis) PEAK (piektarief basis) en OFF-PEAK (dagtarief basis) uitgedrukt in Euro per MWh.

Op basis van de APX-prijs per uur sluit u een flex-prijs contract af bij Nieuw Hollands Energiebedrijf. Voor de afrekening van uw verbruik per uur dient er sprake te zijn van afstandsuitlezing voor Grootverbruik. Op deze APX uurprijzen zetten wij een vaste toeslag voor onze diensten.

Flexibele gasprijzen

Gas wordt op de beurs gekocht. Dit kan met lange termijn contracten of op de handelsbeurs per dag. De handelsbeurs per dag voor gas is gemiddeld 5-15% goedkoper dan de lange termijn handel. Leveranciers weten dit ook en daarom wordt meer dan 70% van het gas hierop verhandeld.

De belangrijkste handelsbeurzen voor gas zijn de ICE-ENDEX en de LEBA. Door de goed werkende handelsmarkten zijn de prijzen op de beide handelsbeurzen nauwelijks verschillend. Gas wordt uitsluitend verhandeld via het Title TransFer systeem (TTF). Dit systeem zorgt ervoor dat het gas van de verschillende producenten dat al in de leidingen van het gasnet zit, op het moment van de levering aan de klant ‘van eigenaar verandert’. Dus niet het gas zelf, maar alleen de werkelijke verbrandingswaarde van het door de producent verkochte gas wordt verhandeld.

Onze medewerkers staan voor u klaar

Door onze jarenlange ervaring in de energiesector weten wij dat onze klanten behoefte hebben aan een persoonlijke aanpak en aan transparante diensten. Wij weten uit ervaring dat u op zoek bent naar oplossingen voor uw energie zaken. Dat deze betrouwbaar en naar uw wensen ingevuld moeten worden. En u wilt uiteraard waar voor uw geld. Holland-Energie wil graag persoonlijke relaties opbouwen en u proactief adviseren door middel van inzicht in uw energieverbruik.