Bespaar op je energierekening met voordelige dynamische tarieven

Bespaar jij al op je energierekening?

“Sinds ik klant ben bij Holland Energie bespaar ik honderden euro’s per maand op mijn energierekening. De service is ook goed. Ik had jaren eerder moeten overstappen op dynamische tarieven”.

Dat vinden wij natuurlijk leuk om te horen. Zijn we verbaasd? Nee. Wij weten al jaren met zekerheid te zeggen dat dynamische prijzen voordeliger zijn. Dat blijkt ook uit onderzoek. De dagmarktprijzen voor elektra liggen gemiddeld 35% lager en op gas 25%. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vereniging van Dynamische Energieleverancier waarvan Holland Energie ook onderdeel van is.

Een dynamisch energiecontract geeft u de prijs voor elektra per dag en voor gas per dag. Dat zijn de zogenaamde EPEX en LEBA prijzen. Dat zijn de actuele beursprijzen die u per kilowattuur en per kubieke meter betaalt. Daarbij komen nog de gebruikelijke energiekosten. Onze handige Holland Energie prijzen geeft u gemakkelijk een overzicht van de actuele prijzen. Hiermee kunt u uw energie afname gaan afstemmen op de goedkoopste uur- en dagtarieven. Eigenlijk bespaart u dus dubbelop. U heeft al het goedkoopste tarief gebaseerd op de dagmarktprijzen én u kunt ook nog zelf bepalen om energie te gaan afnemen op de voordeligste momenten van de dag en/of week.

Naast dynamische tarieven is het bij ons ook mogelijk om een vaste prijs af te spreken, maar ook bieden wij variabele tarieven aan. Voor een dynamisch contract is namelijk altijd een slimme meter nodig. Dat is een meter die op afstand uitgelezen kan worden en de meterstanden digitaal naar ons worden doorgestuurd door de netbeheerder. Heeft u een conventionele (CVN) meter, dan kunnen wij speciaal voor die meter een aangepast contract opstellen. Of u kunt besluiten om uw conventionele meter te gaan “verslimmen”. Wij kunnen daarna dan uw contract omzetten naar een dynamisch contract.

Bent u benieuwd naar onze voordelige gas- en elektratarieven? Vul de offerte aanvraag in op onze website. Zo kunt u de prijzen vergelijken en ook beginnen met besparen. We komen graag met u in contact.